Warning: Creating default object from empty value in /home2/rdor1613/public_html/modules/mod_random_image/helper.php on line 85
header-rafting.png
Nordic walking

Nordic Walking a apărut în Finlanda la începutul secolului trecut, când schiorii finlandezi au început să folosească în antrenamentele de vară și bețele de schi. Acest sport a fost redescoperit” în 1992 în S.U.A. (Pole-Walking). În scurt timp, rezultatele uimitoare ale acestui sport au declanșat, la finele anilor ’90, o adevărată explozie în rândul finlandezilor și nu numai. Beneficiile rezultate din practicarea NW au făcut ca acesta să devină un sport de masă într-o serie de țări din lume, cu precădere în Austria, Germania și țările scandinave.

Tendința actuală arată că Nordic Walking este considerat sportul cu cea mai mare creștere în Europa de Vest. Datorită caracteristicilor de întreținere a sănătății, acest sport poate fi practicat de persoane de vârste diferite, de la copii până la bătrâni, inclusiv de cei cu deficiențe de sănătate. Asigurările de sănătate din multe țări incurajează acest sport, rambursând costurile rezultate din practicarea acestuia.

Lungimea totală a traseelor amenajate la Vatra Dornei este de aproximativ 45 km. Traseele R1 - R4 sunt destinate Nordic walking-ului iar R5 și R6 pentru mountain bike.

R 1. DEALU NEGRU

Lungime: 9,2 km

Diferență de nivel: 464 m

R 2. RUNC

Lungime: 4,7 km

Diferență de nivel: 305 m

R 3. DRĂNCANI

Lungime: 5,6 km

Diferență de nivel: 309 m

R 4. PARC

Lungime: 2 km

Diferență de nivel: 39 m

R 5. DRUMUL TĂTARILOR

Lungime: 10,8 km

Diferență de nivel: 107 m

R 6. CĂPRIOAREI

Lungime: 12,1 km

Diferență de nivel: 440 m

Publicitate
Banner

Cauta pe site